Miästen juttuja

Meitä komeita miähenkönsikkäitä on täällä saaressa monta. On piänempää sekä isompaa että nuarempaa sekä kokeneempaa. Yhtenä kauniina iltana kun ketään ei tullu meitä hakemaan hikijumpalle, alettiin istua poikien kanssa iltaa ja jutella syntyjä syviä. Kovin oltiin yksmiälisiä siitä, että kyllä meillä on asiat hyvällä mallilla. On ruakaa ja juamaa, lääniä missä vaellella, katto pään päällä ja ennen kaikkee hyvää seuraa. Tarjoilutkin meillä oli illanviatossa kohillaan. Torinpoika kaivo esiin piilottamiaan muumilimppareita ja me muut laitettiin kuivia leipiä kauramarinadilla, nam.

Mutta sitten meitin rauhallinen ilta sai käänteen kohtalokkaaseen suuntaan, kun shetlantinminimiäs keksi käydä hakemassa melassiämpärin ja alettiin terästää limpparia. Lopulta meteli kanto pihattoon asti ja sieltä poikajoukko saapu mukaan pileisiin. Toivat vielä saavikaupalla lisää herkkuja omasta omppotarhastaan.

Pohjoisruattalainen alko laulaa ja suamenpojat innostu tanssimaan. Mää pualestani päätin esittää piänen sotatanssin kahella jalalla. Kaikki meni niin kauan hianosti, kunnes jotenki sotkeennuin askeleissa ja menin pyllylleen ojaan. Hirveet naarmut tuli toiseen kannikkaan ja kaulasta lähti läntti karvaa, mutta tekevällä roiskuu vai mites sitä sanotaan.

Ennen pitkää jutut alko kääntyä siihen mikä kaikilla terveillä miähillä on miälessä. No arvaat varmaan mihin, olumppialaisiin tiätysti. Tai tarkalleen ottaen niihin tavattoman kauniisiin nelijalkasiin urheilijatyttöihi.

Oltiin myös yksmiälisiä siitä, että saari tarvii lisää naisia. Meikäläisellehän täällä ei oo mitään silmäniloa herranen aika. Pojat paljasti olevansa vähän kateellisia kun mää saan olla samoissa langoissa ainuiden tammojen kanssa. No just siksi mää saanki kun oon toisen setä ja toisen veli. En mää niin puusilmä oo, etten huamais mitä pojilla on tekeillä. Yks tykkää äireestä ja toinen tyttärestä, vois sanoo. Suamenorhi siihen hörhötteli että kyllä hänkin vois uhrautua ja kattoo tyttöjen perää. No epäilemättä. Isompaa perää se kattooki aina kun on mahollisuus.

Vaan eihän rakkauvessa mitään pahaa oo – tunteet ne on piänellä ruunallaki. Silloin kun muutin tänne, täällä asu yks ihana suamentyttö. Se oli sellanen piäni ja pyäriä ja mää rakastuin siihe vallan kamalasti. Mutta meitin rakkaustarina jäi melko lyhyeksi kun se muuttiki eläkekotiin. Se oli pikemminki sellanen suamenmummeli höhö.

No kun ilta pimeni, pileet alko kääntyä loppua kohti. Porukka oli ihan pyärryksissä. Pihaton jätkät lähti kaulakkain hoipertelee mäkeä alas ja laulovat mennessään että oli hepokatti maantiällä poikittain. Pikkunen shetlantinmiäs kaatu vaan ketarat ojolleen heinäkasaan. Meinas vissiin, että siinä on valmiiks aamiainen katettuna.

Mää yritin hiippailla hissun kissun vaapulavissun omaan katokseen. Tytöt oli siällä nukkumassa – paitti hirmulisko mitään nukkunu. Sen silmät alko hehkua kun kekäleet kun se ripitti mua niin, että kuulu varmaan mantereelle asti. Mää mukamas haisin pahalle ja olin ihan sotkune (mitäs vikaa siinä on) ja olin pilannu hänenkin illan, kun oli joutunu kuuntelee meitin mekastusta. Mää vaan yritin näyttää viattomalta ja seistä suarassa etten kaatua. Sille mitään viittiny sanoo, että olis tunkenu vaikka heinää niihin muulikorviinsa jos kerran häiritti. Se ei päästäny mua katokseenkaan, ettei mun haisuni ja kuarsaukseni olis pilannu hänen hengitysilmaansa. No mää viätin yän sitten taivasalla. Onneks tuli vaan piäni kaatosade.

Mutta me sovittiin poikien kanssa, että otetaan kekkerit uusiksi kun niin mukavaa oli. Niitä ootellessa sanaa jakoon:

Lämpimästi tervetuloo kaikenkokoset ja -ikäset tammat! Täällä teitä vartoo valiojoukko mukavia, viriilejä miähiä, tositarkootuksella ja seikkailumiälellä!

T. Väinö

DSC_0549

One thought on “Miästen juttuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s